spot_img
marți, decembrie 5, 2023
spot_img
Tulcea
cer acoperit de nori
5 ° C
5 °
5 °
81 %
5.1kmh
100 %
mar
5 °
mie
8 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
AcasăAdministratie-PoliticGeorge Șișcu: "Voi susține inițiativa parlamentară prin care să interzicem, prin lege,...

George Șișcu: „Voi susține inițiativa parlamentară prin care să interzicem, prin lege, pe o perioadă determinată, exportul de buștean și lemn rotund în spațiul intracomunitar european”

„Voi susține inițiativa parlamentară prin care să interzicem, prin lege, pe o perioadă determinată, exportul de buștean și lemn rotund în spațiul intracomunitar european. În prezent, legea îl interzice doar în privința spațiului non-UE. Pădurile noastre au nevoie să fie protejate, iar noi să fim siguri că actualele sisteme de protecție chiar funcționează.
An de an, din pădurile României dispar cantități de masă lemnoasă, recoltat atât legal, cât și ilegal, care depășesc statisticile oficiale. Atât mediul academic, dar și cel al societății civile, contestă valoarea pe care statul român o estimează în privința lemnului recoltat.
Prin PNRR, România va folosi 29,2 miliarde de euro pentru împăduriri. Este o moștenire prețioasă pe care o vom lăsa generațiilor viitoare. Până atunci însă, ne preocupă în egală măsură și ziua de azi. Din păcate, oricâte explicații am fi primit de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în teren vedem că situația continuă să fie una dramatică, iar raportările oficiale nu reușesc să ne ofere o imagine reală privind defrișările ilegale, dar și cele legale.”, a transmis George Șișcu.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri