spot_img
marți, decembrie 5, 2023
spot_img
Tulcea
cer acoperit de nori
5 ° C
5 °
5 °
81 %
5.1kmh
100 %
mar
5 °
mie
8 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
AcasăAdministratie-PoliticMirela Furtună: Bugetul votat ieri de Parlamentul României este unul buget pentru...

Mirela Furtună: Bugetul votat ieri de Parlamentul României este unul buget pentru dezvoltare, nu de austeritate

Bugetul votat ieri de Parlamentul României este unul buget pentru dezvoltare, nu de austeritate.
Prin buget se alocă resurse record pentru investiții – 7,2% din PIB (112 mld. lei) și se finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai.
Mai mult, bugetul contribuie la stabilizarea macroeconomică și la ușurarea poverii facturilor mărite și a creșterii prețurilor. PSD a croit un buget național în care economia să meargă și mai bine, să se facă investiții și oamenii să aibă siguranța locului de muncă.
Astfel:
 Peste 12 milioane de români vor beneficia de creșteri de venituri (creșteri de pensii, salarii, alocații, burse, indemnizații plus ajutoare de alimente si pentru facturi). Pachetul de protecție socială ”Sprijin pentru Români”, pentru categoriile vulnerabile, gândit de PSD se ridică la 16 miliarde de lei!
 Inflația se va reduce la 8% în 2023, la jumătate față de nivelul actual, în principal datorită schemei de plafonare/reglementare a prețurilor la energie și gaze impusă de PSD.
 Stimulii pentru populație si companiile care produc si creează locuri de muncă, reprezintă peste 8% din PIB de 4 ori mai mult decât au făcut-o guvernările de dreapta anterioare, Cîțu și Orban.
 La Educație alocăm 3,2% din PIB, plus 6 miliarde lei față de anul 2022.”, a transmis Mirela Furtună.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri