spot_img
marți, decembrie 5, 2023
spot_img
Tulcea
cer acoperit de nori
5 ° C
5 °
5 °
81 %
5.1kmh
100 %
mar
5 °
mie
8 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
AcasăAdministratie-PoliticMirela Furtună: În ședința comună a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, s-a...

Mirela Furtună: În ședința comună a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, s-a adoptat o declaraţie privind consolidarea egalităţii de gen în România

„Astăzi, în ședința comună a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, s-a adoptat o declaraţie privind consolidarea egalităţii de gen în România.
 Proiectul declarației arată necesitatea aplicării unui cadru legislativ care să sprijine eliminarea tuturor formelor de inegalitate de gen, precum violenţa împotriva femeilor şi fetelor, căsătoria timpurie şi forţată, lipsa de echitate la angajare şi diferenţa salarială între femei şi bărbaţi sau participarea inegală la luarea deciziilor private şi publice.
 De asemenea, textul proiectului Declaraţiei se referă şi la iniţiativele pentru stabilirea unei cote de reprezentare de gen pe listele de candidaţi pentru alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare și a asigura o paritate reală pentru femei la nivel local, naţional şi european.
 Parlamentul încurajează astfel participarea deplină şi egală a femeilor din România la dezvoltarea, finanţarea şi implementarea de programe, iniţiative şi politici publice relevante.”, a transmis Mirela Furtună.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri