spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialTrupe NATO, la marginea Deltei Dunării

Trupe NATO, la marginea Deltei Dunării

Sute de militari români și americani vor ajunge în zona Babadag, județul Tulcea. Ei vor fi însoțiți de peste 100 de mijloace tehnice de luptă care le vor permite să execute trageri cu muniție reală.

Aproximativ 800 de militari români și americani, cu peste 100 de mijloace tehnice, se instruiesc în comun, în perioada 10-21 octombrie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul exerciţiului „Mărășești 22.2″.

„Mărăşeşti 22.2” este un exerciţiu de comandament în teren cu trupe şi trageri de luptă.

„Cei aproximativ 800 de militari participanţi vor executa antrenamente care includ trageri cu muniţie reală,  deplasări în câmpul tactic, acordarea primului ajutor în zona de operaţii precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţilor”, se arată într-un comunicat al Compartimentul de informare şi relaţii publice al Brigăzii 9 Mecanizată Mărăşeşti.

Exerciţiul „Mărășești” se desfăşoară anual pe teritoriul României. MApN arată că acesta are ca obiective perfecţionarea deprinderilor privind folosirea armamentului şi tehnicii din dotare, creşterea capacităţii de rezistenţă şi acţiune la efort în mediu operaţional ostil.

Sursa- adevarul.ro

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri