spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialAmenzi mai mari pentru nerespectarea legislaţiei de mediu în Rezervaţia Biosferei Delta...

Amenzi mai mari pentru nerespectarea legislaţiei de mediu în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat, într-un comunicat de presă, că amenzile prevăzute în legea privind constituirea Rezervaţiei au fost actualizate prin Hotărârea de Guvern nr. 1194/2022, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Actul normativ vizează ca sancţiunile prevăzute de Legea nr. 82/ 1993 să fie în concordanţă cu contravenţiile prevăzute la art. 53 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/ 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 49/ 2011, fără a depăşi limitele prevăzute de aceasta.

„Mărirea cuantumului amenzilor îi afectează doar pe cei care nu înţeleg să respecte prevederile legale instituite pentru protejarea patrimoniului natural care ne-a fost încredinţat spre ocrotire. Vizitatorii şi locuitorii Rezervaţiei care respectă natura şi cadrul legal stabilit pentru protejarea ei, nu vor fi puşi niciodată în situaţia de a suporta astfel de sancţiuni”, a declarat guvernatorul Rezervaţiei, Gabriel Teodosie Marinov, potrivit sursei citate.

Hotărârea de Guvern va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României

Sursa- agerpres.ro

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri