spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăSocialToate restricţiile de navigaţie pe braţul Chilia al Dunării, ridicate

Toate restricţiile de navigaţie pe braţul Chilia al Dunării, ridicate

Toate restricţiile de navigaţie pe braţul Chilia al Dunării, care constituie frontiera româno-ucraineană, au fost ridicate, ultima dintre ele fiind anunţată marţi.

Căpitănia Zonală Tulcea a anunţat că, începând de miercuri, în sectorul românesc al braţului Chilia se ridică restricţiile privind navigaţia în timpul nopţii, decizia fiind luată de Autoritatea Navală Română din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

La începutul lunii martie, autorităţile au decis interzicerea circulaţiei în apele teritoriale româneşti ale braţului Chilia al Dunării, pentru a preveni orice eveniment în care ar putea fi implicate nave, având în vedere faptul că o unitate militară din apropierea oraşului ucrainean Ismail a fost bombardată.

La finalul aceleiaşi luni, autorităţile tulcene au revenit asupra deciziei şi le-au permis pescarilor să-şi desfăşoare activitatea pe braţul Chilia al Dunării, pe timpul zilei.

La finalul lunii mai, restricţiile de navigaţie pe timpul zilei au fost ridicate, rămânând în vigoare doar cele impuse pe timpul nopţii.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri