spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialSimțul civic și dragostea pentru necuvântătoare au salvat astăzi viața unui pui...

Simțul civic și dragostea pentru necuvântătoare au salvat astăzi viața unui pui de lebădă

Noaptea trecută un turist venit în județul Tulcea a sunat la 112 anunțând că a găsit un pui de lebădă care nu se poate deplasa și pare slăbit. În urma discuției cu operatorul 112 din dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea s-a luat decizia ca acesta să aducă grațioasa înaripată la sediul inspectoratului pentru că o avea deja în mașină dar și pentru a nu-i provoca un stres suplimentar prin transferul în alt mijloc de transport.
Odată ajunsă, pompierii militari i-au oferit hrană, apă și adăpost peste noapte, iar în cursul zilei de astăzi a fost dusă pentru consult și investigații la medicul veterinar Dr. Vlad CUCU.
După o radiografie și o examinare mai atentă diagnosticul a confirmat bănuielile salvatorilor: avea un picior rupt și era foarte slăbită.
Sunt speranțe însă pentru o recuperare grabnică!
Dr. Antal BONCOI urmează să efectueze operația necesară la picior după care perioada de recuperare o sa fie supravegheată atent de Dr. Ștefan RĂILEANU care are și posibilitatea de a caza puiul de lebădă.
Pe această cale mulțumim implicării turiștilor ce au găsit puiul de lebădă dar și a medicilor veterinari care au răspuns prompt la apelul pompierilor tulceni.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri