spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăAdministratie-PoliticParlamentul a interzis candidatura în alegeri a persoanelor condamnate pentru infracțiuni săvârșite...

Parlamentul a interzis candidatura în alegeri a persoanelor condamnate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, cu o largă majoritate, în calitate de for decizional, două proiecte de lege care interzic participarea în alegerile locale și parlamentare a candidaților condamnați pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia sau dezincriminarea.

Proiectele au fost adoptate cu 248, respectiv 250 de voturi ‘pentru’, toate partidele fiind de acord cu noile prevederi.

Potrivit deciziei Parlamentului, nu au dreptul de a depune candidaturi și nu pot fi aleși în funcțiile de consilier local, consilier judeţean, primar sau preşedinte al consiliului judeţean ori senator sau deputat, „persoanele care la data depunerii candidaturii au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea”.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri