spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăEvenimentExpoziția Book Impact – Cartea Dobrogeană a ajuns la Tulcea

Expoziția Book Impact – Cartea Dobrogeană a ajuns la Tulcea

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu și-a exprimat aprecierea față de acest eveniment, care trebuie să fie considerat o oportunitate pentru județul nostru.
În cadrul parteneriatului încheiat între Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea și Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” în perioada 11 – 18 octombrie 2022 cărțile anastatice, din cadrul proiectului Book Impact – Cartea Dobrogeană, vor fi expuse în holul bibliotecii tulcene.
Expoziția Book Impact – Cartea Dobrogeană aduce în atenția publicului cărți anastatice despre Dobrogea și cărți care reunesc subiecte interesante despre datinile și tradițiile din Dobrogea, fiind astfel un itinerar cultural de amploare care unește și promovează informații bogate despre Dobrogea de-a lungul timpului.
De asemenea, cărțile ilustrează totodată, melanjul etnico-demografic al Dobrogei cu toate coloraturile lui orientale ce a transformat Dobrogea într-un imens muzeu viu; un muzeu de studii și cercetare care merită făcute cunoscute tuturor generațiilor. Astfel, proiectul va contribui considerabil la promovarea tradițiilor, la educarea publicului în spiritul păstrării și cunoașterii valorilor identitare, fiind totodată un bun prilej de a familiariza publicul interesat, cu limba română veche, cu maniera de scriere, cu lexicul românesc uitat, sau cu fundamentul exprimării științifice din epoci apuse.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri