spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialO nouă zi de testare standardizată inițială pentru toți elevii din clasele...

O nouă zi de testare standardizată inițială pentru toți elevii din clasele II-XII din municipiul Tulcea

Programul de Testare Standardizată Inițială este rezultatul colaborării dintre Primăria Municipiului Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Brio.ro.
Toți cei 9400 de elevi ai municipiului Tulcea, din învățământul primar, gimnazial, profesional și liceal, beneficiază de testare inițială standardizată, în funcție de nivelul de școlarizare, la Limba Română respectiv Matematică sau Istorie (pentru filiera umanistă).
Cele 18.800 de teste, câte două pentru fiecare elev, reprezintă:
Pentru elevi:
– O evaluare corectă, cuantificabilă și comparabilă, care va prezenta progresul elevului pe parcursul învățării;
Aceste teste nu reprezintă „încă un examen”, ci un punct în care, având un diagnostic corect, putem începe să acționăm corect, personalizat pentru fiecare dintre elevii testați;
– feedback consistent, în timp real, care poate fi transpus în acțiuni remediale, direcționate spre nevoile individuale identificate.
Pentru profesori:
– instrument extern validat, care poate susține evaluarea proprie și mai mult, un sprijn în pregătirea fișelor de progres individual pentru fiecare copil, necesare conform noului ROFUIP;
– o modalitate de a identifica nevoile de învățare, lacunele, pentru a individualiza și focaliza acțiunile remediale.
– un mod de a economisi timpul dedicat creării de itemi de testare și de corectare, timp ce poate fi investit în alte acțiuni pedagogice personalizate;
– un mod de a realiza evaluări comparative (interne și externe) pe anumite competențe, variind nivelurile de dificultate (learning by testing).
Pentru părinți:
– feedback pe rezultatele reale ale învățării, inclusiv o monitorizare a progresului școlar;
– un diagnostic extern și serios asupra achizițiilor educaționale ale copilului și asupra eficienței actului educațional pe tot parcursul acestuia.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri