spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăSocialNoii recruţi ai Flotilei fluviale au primit calificativul ''excelent''

Noii recruţi ai Flotilei fluviale au primit calificativul ”excelent”

Noii recruţi ai Flotilei fluviale „Mihail Kogălniceanu”, structură unică în NATO, au primit, miercuri, calificativul „excelent”, la finele unor secvenţe din cadrul exerciţiului Danube Protector care se desfăşoară, în perioada 16-21 octombrie, în Delta Dunării.

Comandantul flotilei, comandorul Marcel Neculae, a declarat pentru AGERPRES că a apreciat nivelul ridicat de pregătire al echipelor de comandă ale exerciţiului, atât la nivelul grupului de luptă fluvial, precum şi la echipele comenzilor de nave ale ofiţerilor numiţi recent în funcţii.

„Apreciez întreaga activitate cu calificativul ‘excelent’. Întreaga gamă de obiective specifice asumate pentru acest exerciţiu au fost îndeplinite. (…) Am evaluat un nivel ridicat de pregătire al echipelor de comandă atât la nivelul grupului de luptă fluvial, precum şi la echipele comenzilor de nave ale ofiţerilor noi numiţi în funcţii, simultan cu integrarea rapidă şi creşterea nivelului de coeziune a echipajelor prin asimilarea/integrarea tinerilor ofiţeri, a maiştrilor militari proaspăt absolvenţi ai şcolilor militare de marină, precum şi a camarazilor tineri care vin din şcoala de instruire internă a Forţelor Navale, aceştia au asimilat bagajul de cunoştinţe necesar şi şi-au format deprinderile practice absolut necesare folosirii în luptă a echipamentelor şi tehnicii de la bordul navelor fără de care nu putem vorbi de performanţă la nivelul Forţelor Navale Române”, a afirmat comandantul flotilei fluviale.

Întrebat fiind cu privire la impactul exerciţiului asupra mediului şi comunităţii locale, comandorul Neculae a precizat că poligonul temporar în care se desfăşoară exerciţiul funcţionează în baza unui protocol încheiat cu autorităţile locale şi Administraţia Deltei şi că la bordul navelor sunt aplicate şi respectate măsurile de protecţie a mediului.

Sursa- agerpres.ro

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri