spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialProducătorii locali din Tulcea învaţă să facă vânzare şi în online

Producătorii locali din Tulcea învaţă să facă vânzare şi în online

Producători din patru grupuri de acţiune locală (GAL) participă, vineri şi sâmbătă, în centrul oraşului Tulcea, la Târgul producătorilor locali din judeţ, dar vor fi şi ajutaţi să îşi comercializeze pe Internet produsele, printr-o platformă online care se construieşte în această perioadă, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi pus în practică de GAL Razim.

Managerul proiectului „Cooperare pentru promovarea produselor şi serviciilor cu specific local din teritoriile GAL”, Anca Cristina Arbunea, a declarat, pentru AGERPRES, că în teritoriul acoperit de cele patru grupuri au fost identificaţi circa 200 de producători locali, doar 40 dintre ei participând la târgul desfăşurat în centrul oraşului.

„Toţi producătorii locali inventariaţi, identificaţi, informaţi vor fi sprijiniţi în a-şi crea profiluri pe platformele noastre şi să-şi comercializeze producţia prin aceste platforme. Evenimentul din aceste zile este reunirea fizică a acestora. Ne dorim să-i instruim şi să-i ajutăm ca produsele lor să ajungă cât mai aproape de consumatori, iar aceasta să fie începutul unei poveşti frumoase”, a menţionat managerul proiectului, Anca Cristina Arbunea.

Ea a mai spus că producătorii se înscriu gratuit pe platforma deltamarket.ro şi beneficiază fără niciun cost de asistenţă pentru administrarea contului.

„De multe ori, micul producător nu are acces la piaţa fizică, iar piaţa asta online care va beneficia de acţiuni de promovare îi va ajuta foarte mult”, a mai spus managerul proiectului.

Printre producătorii locali care vor avea profiluri pe platforma online sunt şi persoane în vârstă care folosesc deja reţelele sociale pentru a-şi promova produsele.

„Pe calculator, eu nu ştiu să lucrez, dar pe facebook, pe telefon, am expus pe Internet (produsele artizanale, n.red.) şi au venit şi acasă cei care au fost interesaţi. (…) Fac papuci din papură, coşuleţe, pălării, planşe din papură. Practic această meserie din 1971, de când am terminat şcoala”, a afirmat Titina Sacară, în vârstă de 66 de ani, din comuna Luncaviţa, care participă la târg cu împletituri din papură.

Sursa- agerpres.ro

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri