spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăSocialHamsterul românesc, văzut în premieră, după trei ani, în Delta Dunării

Hamsterul românesc, văzut în premieră, după trei ani, în Delta Dunării

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) Tulcea a anunţat, joi seara, că pentru prima dată în ultimii trei ani, săptămâna aceasta, cercetătorii au descoperit în Deltă trei hamsteri româneşti sau dobrogeni.

În textul postat pe facebook şi semnat de cercetătorii Gabriel Chisamera şi Mihai Marinov se menţionează că, în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), hamsterul românesc este foarte rar întâlnit pe coastele nordice şi vestice ale complexului Razim-Sinoie şi în unele zone dintre Tulcea şi Murighiol.

Este considerat un animal rar pentru care nu există evaluări privind tendinţa populaţiei, dar se consideră că este descrescătoare. Factorii limitativi sunt reprezentaţi în principal de restrângerea habitatului ca urmare a extinderii agriculturii de tip intensiv. Capturările celor trei hamsteri, urmate de eliberări rapide, au fost realizate de Pocora Viorel, iar coordonarea activităţii de monitorizare la hamster a fost realizată de Chisamera Gabriel şi Marinov Mihai“, se specifică în sursa amintită.

Sursa- adevarul.ro

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri