spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăAdministratie-PoliticFurtună Mirela (PSD): "Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2023"

Furtună Mirela (PSD): „Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2023”

„În ultima perioadă au apărut în presă tot felul de scenarii cu privire la creșterea pensiilor, iar aceste scenarii provoacă multă neliniște seniorilor noștri.
 Ministrul PSD al Muncii, domnul Marius Budăi, elimină orice echivoc! PSD susține majorarea punctului de pensie și a pensiei minime cu cel puțin 10%, într-o singură tranșă, de la 1 ianuarie 2023. Aceasta este decizia politică. Nu se merge pe scenariul cu două tranșe, apărut în presă. Pensionarii să fie liniștiți, pensia va crește de la 1 Ianuarie, cu cel puțin 10%.
PSD susține majorarea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 și pentru viitor consideră că e necesar ca măsurile guvernului să se concentreze pe protejarea pensionarilor cu venituri mici În scurt timp, proiectul de buget va fi prezentat în Coaliție, iar decizia va fi clară pentru oricine.
Propunerea PSD, prezentată la finalul lunii august, ca punctul de pensie și pensia minimă să fie majorate cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 a fost fundamentată pe o analiză economică serioasă, din care reiese în mod clar că o astfel de măsură este sustenabilă pentru anul 2023.
Majorarea pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023 nu este doar posibilă, ci și absolut necesară, în special pentru protejarea pensionarilor cu venituri mici a căror putere de cumpărare a fost serios afectată de inflația globală și de criza energetică ce se manifestă la nivel european.
Pe parcursul anului 2023 îmi doresc să identificăm resurse pentru o creștere suplimentară a pensiilor, dar creșterea cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie este foarte clară, iar seniorii noștri pot sta liniștiți.”, a transmis Mirela Furtună, deputat PSD de Tulcea.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri