spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialISU Tulcea: Exercițiul "mama" învățăturii

ISU Tulcea: Exercițiul „mama” învățăturii

Situațiile neprevăzute pot apărea oricând și nu țin cont de starea noastră de spirit.
Un cutremur, un incendiu, ori o altă situație de risc, poate genera o stare de panică, multă adrenalină și nu de puține ori ne obligă să luăm decizii intr-o fracțiune de secundă care pot face diferența între viață și moarte!
Pompierii tulceni, răspund mereu prezent când sunt solicitați pentru a acorda sprijin instituțiilor și se implică
Prevenirea este un deziderat al nostru și încurajăm ca unitățile de învățământ să îi ajute pe elevi, indiferent de vârsta pe care o au, să își însușească câteva cunoștințe minime pe care trebuie să le cunoască în cazul unei situații de urgență.
Astăzi, la Liceul de Artă din municipiul Tulcea a fost simulat un incendiu, salvarea unei persoane, evacuarea clădirii în siguranță de către toți elevii și prezentarea modului în care se folosește un stingător.
Cu siguranță a fost o lecție pentru elevi ce au aflat lucruri noi, ori și-au reamintit pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru o evacuare în siguranță, pentru profesori a fost încă un exercițiu în care au putut observa ce mai trebuie îmbunătățit în modul de organizare, dar și pentru pompieri, care au avut încă o ocazie de a se antrena și de a împărtăși cunoștințele pe care le-au acumulat în ani de muncă operativă.
𝐍u 𝐔𝐈𝐓𝐀𝐓̦𝐈!
În cazul unui incendiu,
 Nu intrați în panică!
 Ascultați indicațiile profesorilor care se ocupă de evacuarea clădiri!
Căutați cea mai apropiată cale de evacuare!
Nu alergați și nu vă îmbulziți pe ușile de evacuare dar și pe căile de acces!
Dacă încăperea este inundată de fum, lăsați-vă cât mai aproape de podea și mergeți către calea de evacuare cea mai apropiată!
În cazul în care evacuarea dintr-o încăpere nu este posibilă din cauza incendiului, deschideți fereastra și strigați după ajutor pentru ca echipele de salvare să știe unde sunteți și să vă extragă în siguranță.
𝐒𝐔𝐍𝐀𝐓̦𝐈 𝐋𝐀 𝟏𝟏𝟐 și anunțați cât mai repede incendiul.
VIDEO
Sursa- ISU Tulcea

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri