spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăSocialViitoarele tarife de acces în Deltă defavorizează turismul de o zi

Viitoarele tarife de acces în Deltă defavorizează turismul de o zi

Tarifele de acces în Delta Dunării vor creşte începând, cel mai probabil, de anul viitor, noile cuantumuri defavorizând turismul de o zi, a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Gabriel Marinov.

Noile tarife vor fi dezbătute în şedinţa Consiliului consultativ al RBDD care va avea loc pe data de 17 noiembrie.

„Este o creştere substanţială a taxei de acces, dar dacă o analizăm o să observăm că taxa sporită este pentru cei care până acum încercau să viziteze Delta într-o singură zi. (…) Dacă ne uităm pe tariful unei săptămâni vom vedea că taxa de acces pe o săptămână este de 60 de lei, practic taxa aferentă pentru două zile, ceea ce ar favoriza într-o manieră consistentă inclusiv stakeholderii din industria turismului de pe raza RBDD”, a menţionat Gabriel Marinov.

El a amintit că Delta este zonă umedă de importanţă internaţională, rezervaţie naturală recunoscută la nivel mondial pentru valoarea biodiversităţii şi un muzeu în aer liber, ceea ce justifică majorarea tarifului de acces în Rezervaţie.

„Ne-am obişnuit să plătim puţin, dar lucrul acesta trebuie să se schimbe”, a mai spus Marinov.

Potrivit acestuia, banii care vor fi colectaţi din taxa de acces vor fi utilizaţi pentru lucrările de întreţinere şi prezervare a biodiversităţii.

„Anul viitor, din banii proveniţi din acest buget vor fi achiziţionate două utilaje de decolmatare. Sunt primele utilaje pe care Administraţia RBDD le va avea în dotare proprie”, a mai precizat guvernatorul Rezervaţiei.

În prezent, taxa de acces în RBDD este de 5 lei pe zi, 15 lei pentru o săptămână şi 30 de lei pentru un an.

 

Sursa- agerpres.ro

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri