spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img
Tulcea
nori împrăștiați
2.2 ° C
2.2 °
2 °
70 %
5.7kmh
40 %
Dum
7 °
lun
6 °
mar
10 °
mie
6 °
joi
7 °
AcasăAdministratie-PoliticAu început lucrările pentru realizarea trecerii la nivel cu calea ferată pe...

Au început lucrările pentru realizarea trecerii la nivel cu calea ferată pe str. Lac Ciuperca

LUCRĂRI TRECERE CALEA FERATĂ – MONTARE DALE ELASTICE
Astăzi au început lucrările pentru realizarea trecerii la nivel cu calea ferată pe str. Lac Ciuperca.
Lucrările presupun următoarele intervenții:
– Înlocuirea șinelor cu unele care permit montarea dalelor elastice pentru trecerea la nivel.
– Scoaterea suprastructurii CF și realizarea săpăturilor până la platforma proiectată. Având în vedere traficul greu și intens, se vor face lucrări astfel încât fundația căii va asigura cel puțin aceeași capacitate portantă ca și fundația străzii.
– Amenajarea trecerii la nivel cu dale elastice.
– Pentru colectarea și evacuarea apelor din zona trecerii la nivel se vor realiza două drenuri pentru descărcare. Pentru realizarea lucrărilor de scurgere a apelor este necesară subtraversarea străzii Ing. Dumitru Ivanov, atât la intrarea dinspre Lac Ciuperca cât și la intrarea dinspre zona industrială, cu două conducte și racordarea acestora la canalizarea pluvială existentă.
– Lucări de racordare la drumuri – după efectuarea lucrărilor la calea ferată, strada se va reface pe zona afectată de lucrări, cu racordare la noua trecere la nivel modernizată.
❕Trebuie menționat faptul că realizarea unui sens unic de circulație nu este posibilă, cel puțin în prima fază a lucrărilor, din mai multe motive:
– Motive tehnice, stabilite de Căile Ferate Române;
– Circulația trenurilor, care a fost stabilită în această perioadă prin foarte multe acorduri și avize.
Totodată, realizarea lucrării a implicat obținerea de numeroase acorduri și avize din partea Ministerului Transporturilor și a Căilor Ferate Române.
Din aceste motive, pe perioada lucrărilor, s-au luat măsuri de restricționare și deviere a traficului:
– Închidere trafic rutier de la intersecția în sens giratoriu a str. Ing. Dumitru Ivanov str. Lac Ciuperca și deviere pe ruta str. Lac Ciuperca, str. Isaccei, str. Taberei, str. Prelungirea Taberei, str. Ing. Dumitru Ivanov;
– Str. Ing. Dumitru Ivanov – restricționare trafic pentru acces către zona afectată de lucrări, cu excepția riveranilor (hotel/restaurant Insula, CSS, Bazin de Înot etc)
– Închidere trafic rutier pe str. Ing. Dumitru Ivanov, zona Hotel Iberom, deviere pe ruta str. Prelungirea Taberei, Taberei, str. Isaccei.
Vă vom ține la curent cu evoluția lucrărilor.
Vă mulțumim pentru cooperare!

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri