spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img
Tulcea
câțiva nori
3.9 ° C
4 °
3.9 °
65 %
5.7kmh
20 %
Dum
7 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
6 °
joi
5 °
AcasăAdministratie-PoliticSecretarul general al PMP, Ionuț Simionca: 23 miliarde Euro au fost împrumutate...

Secretarul general al PMP, Ionuț Simionca: 23 miliarde Euro au fost împrumutate de la începutul anului de către actualul Guvern PSD-PNL-UDMR

23 miliarde Euro au fost împrumutate de la începutul anului de către actualul Guvern PSD-PNL-UDMR, la care s-au plătit dobânzi de peste 4,4 miliarde Euro, cel mai mare nivel din ‘90 în prezent, aproape 1,5% din PIB-ul estimat şi 5,6% din totalul cheltuielilor bugetare.

Din banii împrumutaţi se puteau construi aproape 4.500 km de autostrada, inclusiv cele două autostrăzi care poartă semnatura PMP, respectiv Autostrada Nordului iniţiată de Ionuţ Simionca şi Autostrada A8 Iaşi – Tg. Mureş, depusă de Petru Movilă şi Marius Paşcan, în legislatura 2016 – 2020, sau se puteau majora toate pensile cu 25%, aşa cum a cerut PMP.

Mai grav este că actuala coaliţie se împrumută fără să ofere nicio explicaţie unei ţări întregi şi mai ales fără să fie necesar, în condiţiile în care România are disponibile, de la Uniunea Europeană, aproape 80 miliarde de Euro, pentru a-i cheltui pe aceleaşi proiecte pentru care PSD şi PNL înglodează românii în datorii. Alte 6 miliarde Euro, din PNRR, stau necheltuite în conturile BNR.

Ionuţ Simionca, secretar general PMP: “Domnilor guvernanţi, românii trebuie să ştie pe ce cheltuiţi aceste sume impresionante, în condiţiile în care pensiile le majoraţi doar cu 10, maxim 15%, acordaţi vouchere de 4 lei/zi şi vă jucaţi de-a alba-neagra cu mediul de afaceri. PMP consideră că PNL, PSD şi UDMR au obligaţia morală şi legală să explice românilor de ce împrumută aceşti bani pentru că, în realitate, orice împrumut înseamnă că, cei care astăzi ne conduc, ne pun gaj viitorul. Deciziile acestora, indiferent de culoarea politică, vor produce, în continuare, efecte, chiar dacă mâine se schimbă calculele electorale. Urmările acestor decizii sunt vizibile şi acum pentru că vedem cum la actuala rectificare bugetară se iau bani de la investiţii şi de la cofinanţările aferente proiectelor europene pentru a putea plăti dobânzile istorice. Ineficienţa Guvernului PSD-PNL ne costă pe toţi”.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri