spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialPompierii din cadrul ISU Tulcea au fost la Liceul de Arta...

Pompierii din cadrul ISU Tulcea au fost la Liceul de Arta „George Georgescu”

„După ce luna trecută pompierii tulceni au sprijinit Liceul de Arte „George Georgescu” de pe strada Babadag să execute un exercițiu de simulare a unui incendiu, în care liceeni și cadrele didactice au avut prilejul de a rememora câteva reguli importante de cum trebuie să se comporte și cum trebuie să evacueze sălile de curs și clădirea, astăzi a venit rândul prichindeilor și a elevilor ce învață la același liceu de pe strada Gavrilov Corneliu.
Prin soneria școlii, elevii au fost anunțați că a izbucnit un incendiu și că trebuie să evacueze clădirea de urgență.
Încolonați în șir indian, aceștia au ieșit în siguranță fără a intra în panică, au ascultat sfaturile profesorilor de la clasă și s-au adunat în curte, în locurile special destinate de adunare.
Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, împreună cu un inspector din cadrul Inspecției și Prevenire, au urmărit îndeaproape modul de evacuare, adunare și verificare a claselor de către personalul responsabil în situații de urgență. Bineînțeles, au făcut și câteva recomandări și le-au cadrelor didactice și personalului școlii cât de important este să fim cu toții pregătiți pentru astfel de situații.
Pompierii nu puteau să se retragă din dispozitiv până nu au făcut o extragere de urgență și, bineînțeles până nu au stins un foc din curtea școlii.
Așadar, nu uitați!
Dacă în clădirea în care vă aflați izbucnește un incendiu,NU VĂ PANICAȚI, EVACUAȚI ÎNCĂPEREA / CLĂDIREA PE CEA MAI SCURTĂ CALE DE EVACUARE! Dacă sunteți într-o încăpere plină cu fum APROPIAȚI-VĂ CÂT MAI APROAPE DE PODEA ȘI ÎNDREPTAȚI-VĂ CĂTRE CALEA DE EVACUARE!
Sunați la112 imediat ce observați incendiul! Fiecare minut contează pentru salvarea de vieți omenești și pentru a limita pagubele!”, a transmis ISU Tulcea.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri