spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăAdministratie-PoliticGeorge Șișcu: Președintele României a promulgat ieri o lege extrem de importantă,...

George Șișcu: Președintele României a promulgat ieri o lege extrem de importantă, care modifică o ordonanță mai veche a Guvernului privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc

„Jocurile de noroc distrug în jurul nostru vieți în fiecare zi. Este un flagel uriaș care îi afectează nu doar pe împătimiți, dar și familiile acestora. Este o dependență cumplită care se consumă adeseori în tăcere și împotriva căreia cei prinși în vârtej nu știu sau nu pot să lupte. Este motivul pentru care activitatea are nevoie de un control strict și, la alegere, să ofere protecție celor care vor să renunțe la acest viciu care sărăcește și duce la excluziune socială, dar care pot cădea la loc în patimă.
Președintele României a promulgat ieri o lege extrem de importantă, care modifică o ordonanță mai veche a Guvernului privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. La inițiativa colegului meu Florin Roman și cu susținerea tuturor colegilor liberali, toate sălile de jocuri de noroc, nu doar cazinourile, vor trebui să țină evidența, electronic, a tuturor persoanelor care intră în aceste locuri. Mai mult, jucătorilor indezirabili sau autoexcluși li se va interzice prezența în aceste incinte.
Odată promulgată și publicată sa în Monitorul Oficial, legea produce efecte. Mă aștept la respectarea sa în spirit și literă, pentru ca societatea noastră să le dea o șansă reală celor care doresc să renunțe la această dependență, dar nu au tot timpul forța necesară să o facă. O inițiativă liberală demnă de toată lauda și pe care mă bucur că am putut să o votez, ca Deputat de Tulcea, ales în Parlamentul României.
În Parlament există și o inițiativă care prevede interzicerea „oricărei forme de publicitate” pentru cazinouri și jocuri de noroc pe care, de asemenea, o voi susține pentru a ajunge lege.”, a transmis George Șișcu.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri