spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialDoi turiști din județul Covasna, care s-au rătăcit în Delta Dunării, au...

Doi turiști din județul Covasna, care s-au rătăcit în Delta Dunării, au fost salvați de pompierii tulceni

Sâmbătă seară, în jurul orei 18.45, prin apel la numărul unic de urgență 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, era anunțat de către un bărbat că s-a rătăcit împreună cu o altă persoană în zona localității Maliuc. Din cauza întunericului, cei doi nu s-au mai putut orienta pentru a se întoarce la locația unde erau cazați.

Un echipaj din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan a plecat către zona indicată cu o ambarcațiune SMURD, iar concomitent a fost solicitat și sprijinul SVSU Maliuc pentru a sprijini misiunea de căutare, fiind astfel acoperită o zonă mai mare.

După aproximativ 2 ore de la primirea apelului, cele două persoane au fost găsite într-o zona greu accesibilă pentru ambarcațiuni, fiind izolați pe un teren cu stuf și sălcii. Conform ISU Tulcea, din fericire cei doi bărbați nu au suferit vătămări. După evaluarea stării de sănătate, au fost transportați înapoi la locul de cazare în siguranță. Cei doi bărbați sunt turiști, din județul Covasna, și sunt în vârstă de 45. respectiv 65 de ani.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri