spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăAdministratie-PoliticGeorge Șișcu: Am participat la un moment cu mare încărcătură simbolică pentru...

George Șișcu: Am participat la un moment cu mare încărcătură simbolică pentru noi, tulcenii, astăzi, în Parlamentul României

„Am participat la un moment cu mare încărcătură simbolică pentru noi, tulcenii, astăzi, în Parlamentul României. Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale din Parlamentul României au realizat un eveniment excepțional în memoria marelui nostru canoist, cvadruplu laureat olimpic, intitulat „Un an fără IVAN”.
Ivan Patzaichin a fost un sportiv de geniu și un lider puternic atât în sport, cât și în afara acestuia. Căci acesta a fost și un adevărat campion al mediului și a fost implicat în numeroase proiecte de conservare naturii.
În cadrul întâlnirii de la Palatul Parlamentului, personalitatea sa a fost ilustrată în cadrul unei expoziții de imagini și distincții primite de-a lungul carierei sale, precum și legendara pagaie ruptă de la Jocurile Olimpice de la München din 1972. A fost, de asemenea, dezvăluită macheta ansamblului memorial ce va fi construit la Tulcea de către cinci cunoscuți artiști: Mircea Cantor, Virgil Scripcariu, Teodor Graur, Dan Vezentan, Gyarfas Olah. Totodată, a fost prezentat albumul cu valoare documentară: „Un an fără IVAN. In memoriam: Omul și Campionul”, autor Anca Libidov. Confirm organizatorilor, „volumul reașază în matcă Legenda Amiralului, prin revelația trăirii, din zorii zilei, plutind cu barca, alături de bunicul, pe apele mlădioase ale bălților deltaice, până la apusul care s-a așternut într-o zi de septembrie“.
În rândul oaspeților la acest eveniment In Memoriam s-au numărat și colegii mei – Ștefan ILIE, Primarul Municipiului Tulcea,Michael Gudu, Deputat de Tulcea, precum și Viorica Pavel, Inspector Școlar General al Județului Tulcea, Constantin Coca, Inspector Școlar General Adjunct al Județului Tulcea.
Ivan Patzaichin a fost un model de urmat pentru noi toți și va fi întotdeauna amintit cu drag și respect!”, a transmis deputatul George Șișcu.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri