spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăAdministratie-PoliticGeorge Șișcu: Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe se va face de...

George Șișcu: Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe se va face de acum înainte cu mult mai puțini bani, contribuție proprie, din partea autorităților locale și asociațiilor de proprietari

„Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe se va face de acum înainte cu mult mai puțini bani, contribuție proprie, din partea autorităților locale și asociațiilor de proprietari. Guvernul României, prin intermediul fondurilor europene atrase, ia această povară de pe umerii proprietarilor și primăriilor.
De la 40% cât era contribuția guvernamentală din fonduri nerambursabile până acum, pentru lucrări de reabilitare energetică, aceasta ajunge la 90%!
Rezultatele vor fi imediate: în reabilitare vor intra mult mai multe blocuri, iar procesul va fi unul mult mai rapid, în condițiile în care bugetele locale nu vor mai fi afectate, iar românii nu vor mai trebui să contribuie financiar decât simbolic. În alocarea bugetară a Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, România are la dispoziție pentru acest obiectiv 618 milioane de euro!”, a transmis George Șișcu.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri