spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăSocialUn centru de evaluare a copiilor cu viroze respiratorii a fos deschis...

Un centru de evaluare a copiilor cu viroze respiratorii a fos deschis la Tulcea

De mai mulţi ani, SJU are doar doi medici pediatri care fac faţă cu greu numărului mare de solicitări.

„Vă daţi seama că nu au cum să plece în weekend-uri, nu au cum să-şi facă concediile de odihnă pe care le merită. E o situaţie extrem de dificilă şi, în ciuda tuturor eforturilor pe care le-am făcut, nu pare a se rezolva”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU, Tudor Năstăsescu.

În condiţiile în care numărul copiilor cu viroze respiratorii a crescut, SJU, conform legislaţiei în vigoare, a deschis un centru de evaluare a acestor minori.

„Asta (deschiderea centrului, n.red.) nu înseamnă că a crescut şi numărul medicilor pediatri din SJU. Facem apel şi pe această cale la toţi medicii care şi-ar dori să vină să lucreze în spitalul nostru să o facă cât mai repede posibil”, a mai spus managerul Năstăsescu.

De aproape şase ani, secţia Pediatrie a SJU are doar doi specialişti.

Medicii care aleg judeţul Tulcea pentru a profesa primesc locuinţă din partea Consiliului Judeţean, instituţie care asigură şi o parte din cheltuielile de întreţinere a unităţii locative.

SJU are deficit de specialişti pe toate secţiile importante, însă judeţul este ocolit de medici cel mai probabil din cauza poziţionării geografice.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri