spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăSocialActivități la Liceul cu Program Sportiv

Activități la Liceul cu Program Sportiv

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o ,,altfel” de activitate la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Tulcea.

 

Și de această dată, elevilor le-a fost pus în vedere să adopte un comportament adecvat și să fie atenți și răbdători cu deciziile pe care le vor lua în viață, mai ales pentru că, fiind în ultimii ani de liceu, este momentul decisiv în care își pot alege cariera și își urmează vocația.

 

Polițiștii au fost foarte apropiați de copii, susținându-i în alegerea meseriei pe care urmează să o practice în urma finalizării studiilor liceale, dar și în alegerea unei facultăți de profil. Aceștia au discutat pe îndelete desprre dorințele pe care le au și despre  cum vor fi în societate ca viitori adulți.

 

Scopul vizitei a fost acela de a le aminti elevilor că violența, fie ea de orice fel, creează monștri, iar abandonul școlar a făcut victime de-a lungul timpului.

 

De asemenea, în urma discuțiilor purtate cu elevii, am descoperit faptul că un număr mare dintre aceștia sunt campioni la diferite sporturi și își doresc să profeseze în acest domeniu.

 

Prin urmare, pentru a face mai interesantă ,,lecția”, polițiștii au avut un invitat special, care a fost în măsură să discute cu elevii despre obiectivele pe care aceștia le au în viață, dar în mod deosebit, să discute despre rolul sportului în viața tinerilor și despre cariera de sportiv de performanță.

 

Astfel, scârțâitul ușii de la sala de clasă care s-a deschis, a lăsat în urma sa câteva secunde de tăcere…

,,Copii, haideți să facem cunoștință cu domnul Ionuț Iftimoaie, campion mondial de kickboxing!”.

Elevii au fost bucuroși să întâlnească un cunoscut sportiv, care să le împărtășească din experiențele sale, atât din prisma unui luptător, cât și a unui om trecut prin dificultățile vieții.

 

Acesta a punctat importanța găsirii menirii fiecăruia în viață și a oferit o lecție de ,,suflet” micilor sportivi în care vedea viitori campioni.

 

Totodată, a discutat cu liceeni despre pericolele la care se expun atunci când aleg un anturaj suspect sau se orientează spre consumul de alcool, droguri sau alte substanțe cu efect psihoactiv.

 

Extazul din glasul elevilor a rămas același de la începutul până la finalul activității, deoarece atmosfera a fost una destinsă, delectându-se atât cu povești reale din viața marelui campion și mici glumițe, cât și cu recomandări privind începutul vieții lor ca adulți.

 

Polițiștii vor continua să desfășoare astfel de proiecte în mai multe școli din județul Tulcea.

 

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri