spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăAdministratie-PoliticUSR Tulcea: Pentru a-i ajuta pe români să-și reducă facturile la curent...

USR Tulcea: Pentru a-i ajuta pe români să-și reducă facturile la curent și la încălzire în timpul crizei energetice, USR a depus în Parlament proiectul de lege „Prima Casă Verde”

„Pentru a-i ajuta pe români să-și reducă facturile la curent și la încălzire în timpul crizei energetice, USR a depus în Parlament proiectul de lege „Prima Casă Verde”.
 Concret, propunem ca românii să poată accesa credite garantate și cu dobânda subvenționată de stat pentru a crește eficiența energetică a locuințelor.
Vorbim de renovarea lor cu materiale performante (tâmplărie termoizolantă, termoizolație externă etc.) sau de achiziția de pompe de căldură, panouri fotovoltaice sau baterii de stocare.
 Deputatele USR Pollyanna Hangan și Denisa Neagu sunt inițiatoarele proiectului „Prima Casă Verde.” Prin acest program, românii vor putea lua până la 10.000 de euro credit exclusiv pentru investiții ce au ca scop creșterea eficienței energetice a locuinței sau montarea unor instalații de producere a energiei pentru consumul propriu. Costul lui va fi recuperat prin facturile mai mici la curent și la încălzire care vor fi plătite.
Conform calculelor USR, și o familie în care doi adulți câștigă salariul minim pe economie ar putea accesa acest credit.”, a transmis USR Tulcea.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri