spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialCrenvurști de porc cu până la 11 E-uri și doar 10 %...

Crenvurști de porc cu până la 11 E-uri și doar 10 % carne de porc

InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip crenvurști de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 19 produse .

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :

Procentul de carne de porc este cuprins între 10 și 93% din compoziția produsului .

Există și produse care sunt comercializate sub denumirea „ Crenvurști carne de porc ”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui . Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor .

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :

– 57.89% au în compoziție apa , fiind și cel de-al doilea ingredient

– 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient . Atenție ! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare : primul fiind în cantitatea cea mai mare , iar ultimul în cantitatea cea mai mică .

Atenție ! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare : primul fiind în cantitatea cea mai mare , iar ultimul în cantitatea cea mai mică .

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc :

– 100% din produse au în compoziție E-uri ( aditivi alimentari ) ;

Numericul de aditivi alimentari variază între 2 – 11 :

– 5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri

– 21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri ;

– 5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri ;

– 5.26% din produse au în compoziție 5 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri ;

– 21.05% din produse au în compoziție 3 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 2 E-uri ;

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :

– 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);

– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450);

– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300);

– 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120);

Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale .

Valoarea energetică este cuprinsa între 175 kcal și 297 kcal .

Cantitatea de grăsimi variază între 8.22g și 26g .

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 3.89g și 11g .

Cantitatea de glucide variază între <0.5g și 8.47g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între <0.5g și 0.7g .

68.42% din produsele analizate nu conțin fibre .

Cantitatea de proteină se situează între 10g și 16.76g pentru produsele studiate .

Cantitatea de sare s-a situat între 1.02g și 3g . Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi .

Cum poți afla toate informațiile de pe etichetele produselor într-o secundă ?

Descarcă GRATUIT aplicația InfoCons și află numericul de aditivi alimentari , cantitatea de zahăr , cantitatea de sare și numărul de calorii din produsele scanate . Dacă ești la cumpărături sau acasă, scanează eticheta produselor pe care vrei să le consumi , pentru a afla tot ce trebuie să știi despre produsele respective .

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri