spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
spot_img
Tulcea
cer senin
1.1 ° C
1.1 °
1 °
75 %
8.2kmh
0 %
mie
2 °
joi
4 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
-1 °
AcasăAdministratie-PoliticMirela Furtună: Anul 2023 aduce vești bune pentru agricultori în privința subvențiilor...

Mirela Furtună: Anul 2023 aduce vești bune pentru agricultori în privința subvențiilor și a fondurilor la care vor avea acces

„Anul 2023 aduce vești bune pentru agricultori în privința subvențiilor și a fondurilor la care vor avea acces.
​Astfel, Comisia Europeană a aprobat acordarea de subvenții pentru agricultura românească în valoare de 1 miliard de euro în 2023, aceștia fiind primii bani europeni care vin în țară în acest an pentru agricultură.
 Suma reprezintă decontul pentru subvențiile plătite de Ministerul Agriculturii încă din luna octombrie 2022. Încasarea acestor bani europeni arată că ministrul PSD Petre Daea și-a făcut bine treaba, iar fermierii români și-au primit banii la timp și chiar în avans.
 Mai mult, trebuie subliniat că ministrul Petre Daea a reușit să convingă Comisia Europeană să permită plata unui avans mai mare pentru fermier, respectiv 70% din sumele cuvenite (față de 50% în anul anterior).
Anul trecut 2,9 miliarde de euro fonduri europene destinați fermierilor români au intrat in România de la Comisia Europeană, iar în 2023 există toate premizele ca suma să fie mult mai mare.
Tulcea este un județ cu un mare potențial agricol, ceea ce ne poziționează într-o situație favorabilă pentru accesarea fondurilor destinate agriculturii.
 PSD continuă să sprijine agricultura românească!”, a transmis doamna deputat Mirela Furtună.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri