spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăAdministratie-PoliticMirela Furtună: "Educația copiilor a reprezentat de-a lungul timpului o prioritate pentru...

Mirela Furtună: „Educația copiilor a reprezentat de-a lungul timpului o prioritate pentru Partidul Social Democrat”

„Educația copiilor a reprezentat de-a lungul timpului o prioritate pentru Partidul Social Democrat.
​Guvernele PSD au introdus tot felul de programe menite a limita abandonul școlar și a crește șansa la educație, mai ales pentru copiii proveniți din familiile cu venituri reduse sau care se află în situații de vulnerabilitate, cum sunt elevii proveniți din familii monoparentale.
​Unul dintre programele propuse de PSD a fost acela de a acorda mâncare elevilor, iar programul a avut rezultate remarcabile, mulți copii au rămas în școală, iar abandonul școlar a scăzut.
​Totuși, abandonul școlar reprezintă o problemă importantă în România și de aceea va trebui să continuăm promovarea unor măsuri care să ajute elevii să rămână în școală.
​Parlamentul României urmează să adopte noua Lege a educației, o lege care va sta la baza construcției viitorului prin educație.
​ PSD are 3 obiective esențiale, strategice, de mare importanță pentru copii și părinți, în privința proiectului legii educației, al cărui calendar de adoptare în Parlament, până la 15 martie, a fost deja convenit politic: 1) Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii 2) Combaterea abandonului școlar; 3) Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.
​PSD apreciază că este vital ca legea educației naționale, în noua sa variantă, să aducă schimbări fundamentale în bine la nivelul ciclului gimnazial, ca premisă esențială pentru un bun parcurs școlar ulterior al copiilor și reducerea analfabetismului funcțional alarmant din prezent.
 Vă garantez că, alături de colegii mei din PSD, mă voi lupta în continuare pentru creșterea calității educației în România prin susținerea celor trei obiective esențiale menționate.​”, a transmis Mirela Furtună, deputat de Tulcea.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri