spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăAdministratie-PoliticGeorge Șișcu: România se îndreaptă către cifra de 7 milioane de contracte...

George Șișcu: România se îndreaptă către cifra de 7 milioane de contracte de muncă înregistrate, după ce, de curând, Ministerul Muncii a raportat pentru începutul anului 2023 o cifră de aproape 6,7 milioane

„România se îndreaptă către cifra de 7 milioane de contracte de muncă înregistrate, după ce, de curând, Ministerul Muncii a raportat pentru începutul anului 2023 o cifră de aproape 6,7 milioane. Este un indicator extrem de important: o dată pentru starea economiei, și a doua oară pentru sustenabilitatea sistemelor de pensii și sănătate. România avea în toamna anului trecut în jur de 4,8 milioane de pensii în plată.
Piața muncii continuă să fie extrem de dinamică în țara noastră, în ciuda crizelor suprapuse pe care le traversăm. Mai mult decât atât, angajatorii reclamă în continuare faptul că, în anumite domenii, se înregistrează chiar un deficit în ceea ce privește forța de muncă disponibilă și observăm și noi, cu ochiul liber, apariția muncitorilor străini, în special în marile aglomerări urbane. Și aceștia plătesc în urma prestației muncii lor taxe importante către bugetul de stat al României.
Cred că avem toate motivele să rămânem optimiști cu privire la starea economiei naționale în anul 2023 și toate semnalele ne indică faptul că vom avea creștere, prognozată pentru România de către toate marile instituții financiare mondiale, precum și de către Comisia Europeană.”, a transmis deputatul George Șișcu.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri