spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialDin luna februarie a anului trecut și până la această dată, peste...

Din luna februarie a anului trecut și până la această dată, peste 100 de proprietăți neîngrijite au fost igienizate ca urmare a unor sesizări venite din partea cetățenilor

Din luna februarie a anului trecut și până la această dată, peste 100 de proprietăți neîngrijite au fost igienizate ca urmare a unor sesizări venite din partea cetățenilor sau în urma autosesizării autorităților publice locale.
Proprietarii care nu dau curs somațiilor sunt sancționați contravențional, iar curățenia este efectuată pe cheltuiala proprietarului sau a deținătorului legal.
Proprietarii sau deținătorii legali, entități publice sau private, au obligația de a întreține imobilele, terenurile, incintele, curțile și împrejmuirile acestora, instalațiile aferente, locurile de depozitare aflate pe proprietate, căile de acces și rigolele aferente.
În caz contrar, este declanșată procedura pentru curățarea și igienizarea proprietății pe cheltuiala proprietarului. Acest mod de lucru are caracter permanent și este implementat cu implicarea structurilor din cadrul instituției sau subordonate acesteia: Serviciul Gospodărire Municipală, Direcția Administrație Publică Locală, Direcția de Poliție Locală, S.C. Servicii Publice S.A., Serviciul Impozite și Taxe.
Le mulțumim proprietarilor care au răspuns notificărilor noastre și au efectuat curățenia clădirilor și a terenurilor deținute.
Raportul de progres al întregului proces, inclusiv poziționarea pe hartă a proprietăților și stadiul procedurii.
Puteți semnala existența unor terenuri neîngrijite direct de pe telefonul mobil, folosind aplicația Tulcea City Report.
Procedura operațională privind executarea acțiunilor de curățare și igienizare în numele și pe cheltuiala proprietarilor/deținătorilor legali ai imobilelor/terenurilor:
 Notă de constatare întocmită de Poliția Locală a Municipiului Tulcea în urma autosesizării sau a sesizărilor venite din partea cetățenilor;
 Identificarea proprietarului/ deținătorului legal;
 Notificare – înaintată proprietarului, care stabilește un termen de 30 de zile pentru a proceda la igienizarea spațiului respectiv. La expirarea termenului, Poliția Locală va verifca situația din teren;
 Sancțiune contravențională a proprietarului/deținătorului în cazul în care nu au fost efectuate lucrările de curățare și igienizare în termenul de 30 de zile;
 Dispoziție emisă de primar – prin care se aprobă executarea de către autoritățile publice locale a acțiunilor de curățare și igienizare în numele și pe cheltuiala proprietarului/deținătorului notificat.
Contravaloarea serviciilor va trebui achitată în termen de 10 zile de la primirea notificării de plată, în caz contrar recuperarea cheltuielilor se va face pe cale de instanță judecătorească, prin punerea în executare silită la Serviciul Taxe și Impozite.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri