spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img
Tulcea
ninsoare ușoară
-1.1 ° C
-1 °
-1.1 °
93 %
9.8kmh
100 %
sâm
0 °
Dum
-0 °
lun
0 °
mar
1 °
mie
1 °
AcasăSocialÎn fiecare zi, grătarele nou montate în conductele, căminele sau stațiile de...

În fiecare zi, grătarele nou montate în conductele, căminele sau stațiile de pompare și epurare, adună mizerii care nu au ce căuta în sistemul public

„Despre indiferență.
În fiecare zi, grătarele nou montate în conductele, căminele sau stațiile de pompare și epurare, adună mizerii care nu au ce căuta în sistemul public: materiale textile, plastic, metal, șervețele umede, bețișoare pentru urechi, #detoate.
Este interzis să aruncăm în canalizare astfel de obiecte, dar este aproape imposibil să descoperim cine încalcă cele mai elementare reguli de întreținere sau de protecție.
Curățarea acestor filtre și a celorlalte tipuri de rigole, se face aproape zilnic, consumând, din păcate, resurse importante, financiare, materiale și umane.
Din aceste cauze, avarii zilnice opresc serviciul public, distrug instalațiile și ne produc tot nouă un disconfort greu de acceptat.
Dacă ne-am proteja mai bine bunurile publice, resursele umane și materiale folosite pentru aceste intervenții s-ar putea direcționa către alte lucruri care ne lipsesc. Mai mult, nepăsarea unora se traduce în costuri suportate și de cei corecți.
Pentru depistarea din timp a blocajelor s-au montat senzori și instalații speciale. Acestea însă nu rezolvă problema de bază: indiferența.
Gavrilov Corneliu, Păcii, Faleză, Spicul, Unirii, Frigorifer, Lotizare, Rumoarei, Tineretului, Mahmudiei, Sabinelor, Penny-ANL, Vest, Câmpului, Orizontului, Elizeului, 14 Noiembrie, Gazelei, Anton Pan, C5, Muncii, Nicopol, 1848, I.L.Caragiale, sunt doar unele exemple unde intervenim periodic.
Noi toți suntem purtătorii acestui stigmat și doar prevenția colectivă și dorința de a ne învăța îl va înlătura.
Iar pentru acest deziderat vom avea continuu campanii de conștientizare.
Când ne dorim transparență trebuie să arătăm și aceste anomalii și, mai ales, să înțelegem că ele sunt din vina noastră.
Înțelegând, ne vom corija.
Iar eu știu că ne vom scutura de aceste rele și de multe altele, și vom reuși.”, a transmis primarul municipiului Tulcea.

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri