spot_img
marți, decembrie 5, 2023
spot_img
Tulcea
cer acoperit de nori
5 ° C
5 °
5 °
81 %
5.1kmh
100 %
mar
5 °
mie
8 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
AcasăSocialActivitatea cabinetului de medicină de familie din CA Rosetti, suspendată pentru condiţii...

Activitatea cabinetului de medicină de familie din CA Rosetti, suspendată pentru condiţii precare de igienă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a suspendat activitatea cabinetului medicului de familie din comuna CA Rosetti, situată în Delta Dunării, din cauza condiţiilor precare de igienă şi a sesizat Colegiul Medicilor cu privire la activitatea acestuia.

Potrivit unor surse neoficiale, situaţia medicului de familie din Delta Dunării a fost adusă la cunoştinţa DSP, după ce unul din copiii cu domiciliul în Chilia Veche, înscris pe lista unui medic de familie din Tulcea, ar fi dorit să se vaccineze, dar în registrul naţional de evidenţă a imunizărilor el apărea ca fiind deja vaccinat.

„În timpul controlului efectuat la cabinetul medical au fost constatate mai multe deficienţe legate de condiţiile igienico-sanitare de funcţionare, aşa încât activitatea cabinetului a fost suspendată până la remedierea acestora”, a precizat pentru AGERPRES directoarea DSP, Carmen Caloianu.

Pentru neregulile constatate, DSP a aplicat o amendă de 15.000 de lei medicului de familie din CA Rosetti care deţine şi un punct de lucru în comuna Chilia Veche, punct închis în această perioadă, medicul respectiv fiind în concediu.

DSP a sesizat Colegiul Medicilor şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate cu privire la activitatea medicului din CA Rosetti.

„Dacă datele se confirmă, cazul medicului respectiv va fi analizat în Comisia de malpraxis, iar medicul respectiv riscă sancţiuni care pot ajunge până la ridicarea dreptului de a profesa”, a menţionat preşedintele filialei teritoriale a Colegiului Medicilor, Emilia Stamate.

În momentul de faţă, în localităţile din Delta Dunării sunt doar doi medici de familie, ambii având cabinete deschise la Sulina.

Sursa- agerpres.ro

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri