spot_img
marți, decembrie 5, 2023
spot_img
Tulcea
cer fragmentat
6.1 ° C
6.1 °
6 °
76 %
6.7kmh
75 %
mar
6 °
mie
8 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
AcasăSocialEpiscopia Tulcii, reacție în scandalul sexual. „Acuzațiile aduse PS Visarion, nefondate și...

Episcopia Tulcii, reacție în scandalul sexual. „Acuzațiile aduse PS Visarion, nefondate și halucinante lansate de un frustrat“

Episcopia Tulcii a reacționat la scandalul în care este implicat numele Preasfințitului Visarion. Preoții susțin că toate acuzațiile sunt făcute de „o persoană frustrată“, exmatriculată de la Teologie.

Cristi Călin, un tânăr despre care Episcopia Tulcii susține că este exclus din monahism și exmatriculat de la două facultăți de Teologie, îl acuză pe PreaSfințitul Visarion că în urmă cu mai mulți ani ar fi abuzat de un elev al Seminarului din Tulcea. Acuzațiile fac obiectul unui denunț penal înregistrat la Parchetul Curții de Apel Constanța.

Iată comunicatul transmis de Episcopia Tulcii

Episcopia Tulcii luând act cu mâhnire și stupoare de materialele denigratoare apărute în data de 3 octombrie 2022 în mass-media, la adresa Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, face următoarele precizări:

Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, scandaluri sexuale, port ilegal de uniformă clericală, etc aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât și clerului și credincioșilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot.

Îndemnăm clerul și pe credincioșii tulceni la discernământ duhovnicesc, și mai ales la rugăciune stăruitoare pentru ca Adevărul să iasă la lumină, și să fie instaurată cât mai curând pacea sufletească și încrederea dintotdeauna în valorile spirituale și morale ale credinței creștine.

Sursa- adevarul.ro

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri