𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a limita extinderea flăcărilor dar și a pagubelor. Chiar și așa, o parte din acoperișul casei a fost distrus, bucătăria la fel, iar toată casa a fost inundată de un fum înecăcios.
Totul a pornit de la un 𝐚𝐫𝐚𝐠𝐚𝐳 𝐥𝐚̆𝐬𝐚𝐭 𝐧𝐞𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐯𝐞𝐠𝐡𝐞𝐚𝐭. Astfel, bucuria unei cine în jurul mesei s-a transformat într-o seară petrecută aproape sub cerul liber.
Iată câteva 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢 ale pompierilor pentru ca în fiecare zi să vă puteți aduna în jurul mesei, în căminul vostru!
- Nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată! Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, mai ales dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate.
- După ce aţi terminat de gătit, asiguraţi-vă că focul din sobă nu poate scăpa de sub control sau opriţi din funcţionare aragazul.
- Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragaz, deoarece acestea pot lua foc uşor.
În bucătării este interzis:
- să păstraţi lichide combustibile (cu excepţia uleiului de gătit) sau uşor inflamabile;
- să păstraţi alte butelii cu gaze lichefiate în afara celei care alimentează aragazul (maşina de gătit);
să utilizaţi la aparatele electrice de gătit cordoane de alimentare cu izolaţia străpunsă, improvizate sau cu ştechere defecte;- să lăsaţi maşinile de gătit în funcţiune nesupravegheate. să depozitaţi lângă sobă lemne sau alte materiale combustibile
- să lăsaţi cârpe, prosoape sau haine în apropierea maşinilor de gătit;
- să turnaţi apă peste uleiul care a luat foc;
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.