spot_img
marți, decembrie 5, 2023
spot_img
Tulcea
cer fragmentat
6.1 ° C
6.1 °
6 °
76 %
6.7kmh
75 %
mar
6 °
mie
8 °
joi
6 °
vin
3 °
sâm
1 °
AcasăSocialProiecte de sute de milioane de lei pentru Delta

Proiecte de sute de milioane de lei pentru Delta

Trei proiecte cu finanțare europeană, însumând peste 62 de milioane de lei, se află în plină derulare, având termenul de finalizare decembrie 2023. Ele presupun decolmatarea mai multor canale din zona Dunavăț, Canalul Lung, Șontea-Fortuna, Matița, Somova. Cu acești bani se vor curăța 159.000 de metri liniari.

Fiind lucrări de construcție, în timpul decolmatărilor apar și probleme ce țin de funcționarea utilajelor. Guvernatorul explică faptul că decolmatarea nu înseamnă doar scoaterea aluviunilor din apă, ci și curățarea canalelor sau îndepărtarea materialului lemnos care împiedică activitatea de decolmatare.

„Din păcate, nu o să rezolvăm nici măcar o mică parte a problemei. Delta are cam 2.500-2.700 de kilometri de canale. Cele trei proiecte însumează 160 de kilometri de canal. Vă dați seama că suntem mult sub nevoile reale ale Deltei, dar suntem într-un ritm mai bun. Alți 120 de kilometri de canal ce trebuie urgent decolmatați vor face obiectul unor noi proiecte”, subliniază Gabriel Marinov, guvernatorul Deltei Dunării.

 

Sursa- adevarul.ro

Sursa foto- adevarul.ro

Articole asemanatoare

spot_img

Ultimele stiri